Looking For Anything Specific?

Italya'da Türk Köyü - Moena Vikipedi / Festival süresince köy adeta kırmızı ve beyaz.

Italya'da Türk Köyü - Moena Vikipedi / Festival süresince köy adeta kırmızı ve beyaz.. Anasayfa » haberler » dünya » i̇talya'da türkçe bilmeyen türk köyü: Moena i̇talya avusturya sınırında bir kayak merkezinin bağlı olduğu bir i̇talyan köyü moena… İtalya'nın rione turchia adıyla bilinen türk bölgesi, moena köyü. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor. 03 kasım 2015 tari̇hi̇mi̇zosmanlı tarihi.

Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 1683 'ten beri türk gibi yaşıyorlar. Balaban artık gidebileceği bir yeri olmadığını bilmenin hüznüyle bu köyü kendi köyü beller. Moena köyü (comune de moena), i̇talya'nın kuzeydoğusunda trento bölgesinde bulunan, ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı olan, 2600 nüfuslu küçük bir türk köyüdür. İtalya'ya dair makaleler okuduğum sırada karşıma çıktı moena ismi.daha önce hiç duymamıştım.bu kadar ilgimi çekmesinin sebebi ise moena'da türk bulgularına rastlanmasıydı. Moena'da türk nüfus yok aslında.

Italya Daki Turk Koyu Moena Seyahat Haberleri
Italya Daki Turk Koyu Moena Seyahat Haberleri from i4.hurimg.com
Türksüz türk köyü diye terim duydunuz mu hiç? Küçük türkiye olarak bilinen moena köyü. Viyana kuşatması sonrası bir osmanlı askeri, i̇talya'da küçük bir kasabaya sığınır. Üç asrı aşkın bir süre boyunca türkleri hiç görmeden, hiç türkçe bilmeden türkler gibi yaşadılar. Gelin hep birlikte bu ilginç köyü yakından tanıyalım. Festival süresince köy adeta kırmızı ve beyaz. Anasayfa » haberler » dünya » i̇talya'da türkçe bilmeyen türk köyü: La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor.

Bu köydeki insanlar türkçe bilmiyorlar.

Böyle bir şey söz konusu bile olmaz diyebilirsiniz ama avrupa'da bazı ülkelerde türksüz türk köyleri var. İtalya'nın rione turchia adıyla bilinen türk bölgesi, moena köyü. Dediğim gibi bir sene öncesinde çok bir bilgiye de ulaşamıyorduk türk köyü için. Burada, i̇talya'nın tarento bölgesinde yer alan moena köyü ve bu köydeki 323 yıldır süregelen türk kültürü anlatılmaktadır. Bu köy i̇talya sınırında olduğu için schengen vizesi almanız gerekir. Moena'da türk nüfus yok aslında. Üç asrı aşkın bir süre boyunca türkleri hiç görmeden, hiç türkçe bilmeden türkler gibi yaşadılar. Tv'den duyduğum i̇talya'daki türk köyü moena'nın fazla uzakta olmadığını öğreniyoruz. Köyün meydanında ay yıldızlı kaide üzerinde bir yeniçeri büstü bulunmaktadır. Moena i̇talya avusturya sınırında bir kayak merkezinin bağlı olduğu bir i̇talyan köyü moena… Gelin hep birlikte bu ilginç köyü yakından tanıyalım. İtalya'da bi̇r türk köyü moena. İşte i̇talyan alpleri'nin eteklerinde minik bir köy olan moena, 320 seneyi aşkın süredir türk kültürü ve geleneklerine göre yaşıyor.

Üç asrı aşkın bir süre boyunca türkleri hiç görmeden, hiç türkçe bilmeden türkler gibi yaşadılar. Moena i̇talya avusturya sınırında bir kayak merkezinin bağlı olduğu bir i̇talyan köyü moena… Balaban artık gidebileceği bir yeri olmadığını bilmenin hüznüyle bu köyü kendi köyü beller. Köyün meydanında ay yıldızlı kaide üzerinde bir yeniçeri büstü bulunmaktadır. Alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır.

Italya Da Bir Turk Koyu Moena Italya Avusturya Sinirinda Yer Alan By Italya Ucak Bileti Medium
Italya Da Bir Turk Koyu Moena Italya Avusturya Sinirinda Yer Alan By Italya Ucak Bileti Medium from miro.medium.com
İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü. İşte ilginç gelenekleri ve türklere duydukları 323 yıllık hayranlıklarıyla moena köyü. Festival süresince köy adeta kırmızı ve beyaz. Balaban hasan, köyü yağmalayan ve köyden haraç isteyen dere beylerle savaşmış ve moena köyüne de savaşmayı öğretmiş. Alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır. İlk planımız insbruck üzerinden lichtenstein'a, oradan i̇sviçre'ye girmek şeklindeydi. İtalya'ya dair makaleler okuduğum sırada karşıma çıktı moena ismi.daha önce hiç duymamıştım.bu kadar ilgimi çekmesinin sebebi ise moena'da türk bulgularına rastlanmasıydı. Böyle bir şey söz konusu bile olmaz diyebilirsiniz ama avrupa'da bazı ülkelerde türksüz türk köyleri var.

Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy.

İtalya'da bi̇r türk köyü moena. Gelin hep birlikte bu ilginç köyü yakından tanıyalım. Moena i̇talya avusturya sınırında bir kayak merkezinin bağlı olduğu bir i̇talyan köyü moena… İtalya'nın rione turchia adıyla bilinen türk bölgesi, moena köyü. Burada, i̇talya'nın tarento bölgesinde yer alan moena köyü ve bu köydeki 323 yıldır süregelen türk kültürü anlatılmaktadır. Festival süresince köy adeta kırmızı ve beyaz. Türksüz türk köyü diye terim duydunuz mu hiç? Bu galeride, i̇talya'nın tarento bölgesinde yer alan moena köyü ve bu köydeki 323 yıldır süregelen türk kültürü anlatılmaktadır. 323 yıldır türk gibi yaşıyorlar ama. Yaz aylarında nüfusu 2 bin 600, kışın ise 14 bine çıkan i̇talya'da manzori dağları'nın eteğindeki moena köyü, 323 yıldır hoşgörünün en güzel. Balaban hasan, köyü yağmalayan ve köyden haraç isteyen dere beylerle savaşmış ve moena köyüne de savaşmayı öğretmiş. Anasayfa » haberler » dünya » i̇talya'da türkçe bilmeyen türk köyü: Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali.

İşte i̇talyan alpleri'nin eteklerinde minik bir köy olan moena, 320 seneyi aşkın süredir türk kültürü ve geleneklerine göre yaşıyor. Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 1683 'ten beri türk gibi yaşıyorlar. Bu köydeki insanlar türkçe bilmiyorlar. Böyle bir şey söz konusu bile olmaz diyebilirsiniz ama avrupa'da bazı ülkelerde türksüz türk köyleri var. İtalya'da bi̇r türk köyü moena.

Vhcilx59iudbhm
Vhcilx59iudbhm from i12.haber7.net
Moena köyü (comune de moena), i̇talya'nın kuzeydoğusunda trento bölgesinde bulunan, ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı olan, 2600 nüfuslu küçük bir türk köyüdür. İtalya planımızı yaptığımız zamanlar olduğundan hemen ilgimizi çekmişti bu köy. İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. Anasayfa » haberler » dünya » i̇talya'da türkçe bilmeyen türk köyü: Balaban artık gidebileceği bir yeri olmadığını bilmenin hüznüyle bu köyü kendi köyü beller. Moena i̇talya avusturya sınırında bir kayak merkezinin bağlı olduğu bir i̇talyan köyü moena… Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy. Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali.

Evet yanlış duymadınız, i̇talya'da bir türk köyü bulunuyor.

Evet yanlış duymadınız, i̇talya'da bir türk köyü bulunuyor. Moena köyü (comune de moena), i̇talya'nın kuzeydoğusunda trento bölgesinde bulunan, ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı olan, 2600 nüfuslu küçük bir türk köyüdür. Bu köydeki insanlar türkçe bilmiyorlar. İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü. 323 yıldır türk gibi yaşıyorlar ama. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. Türksüz türk köyü diye terim duydunuz mu hiç? Burada, i̇talya'nın tarento bölgesinde yer alan moena köyü ve bu köydeki 323 yıldır süregelen türk kültürü anlatılmaktadır. Moena'da türk nüfus yok aslında. Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy. Balaban artık gidebileceği bir yeri olmadığını bilmenin hüznüyle bu köyü kendi köyü beller. Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali. İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk.

İtalya'nın rione turchia adıyla bilinen türk bölgesi, moena köyü italya. Tv'den duyduğum i̇talya'daki türk köyü moena'nın fazla uzakta olmadığını öğreniyoruz.

Posting Komentar

0 Komentar